Beroemde vaders met beroemde dochters

Wie uit een beroemd gezin komt, wordt vaak zelf ook beroemd. Kijk bijvoorbeeld maar naar Miley Cyrus en Nicole Richie. Er zijn heel veel beroemde vaders met een beroemde dochter. Maar dat zorgt soms wel voor sterallures bij de dochters.

Billy Ray Cyrus en Miley
Miley Cyrus, iedereen kent haar als Hannah Montana. Tegenwoordig is ze wel heel erg veranderd. Want wie dacht tien jaar geleden dat ze één van de meest besproken sterren van de wereld zou worden? Ook vader Billy Ray Cyrus, ooit een succesvol country artiest, is behoorlijk veranderd. Hij heeft een hele nieuwe kledingstijl gekregen en de rollen zijn omgedraaid. Dochter Miley is nu veel bekender dan vader Billy Ray.

Steven Tyler en Liv
Negen jaar lang wist Liv Tyler niet dat Steven Tyler haar vader is. Steven Tyler is de zanger van de rockband Aerosmith. Gelukkig hebben ze elkaar nu helemaal gevonden en hebben ze de tijd ingehaald. Daardoor kon Steven zijn dochter helpen om een goede actrice te worden. Ze zijn allebei gek op de camera, dus ze laten zich graag samen fotograferen. In 2004 werd Liv moeder van haar zoon Milo. Milo heeft dus een echte rock-‘n’-roll-opa!

Lionel Richie en Nicole
Misschien heb je het nummer ‘Ballerina Girl’ wel eens gehoord van Lionel Richie. Als je niet precies weet over wie dat nummer gaat; het gaat over zijn dochter Nicole! In de jaren ’80 was Lionel de enige ster in de familie, maar dat is nu allang niet meer zo. Nicole Richie is nu bijna net zo beroemd als haar vader dankzij haar realitysoap The Simple Life en haar modebedrijf.

Will Smith en Willow
Iedereen smelt toch direct bij het zien van Willow Smith? Het schattige dochtertje van Will Smith loopt al sinds ze een kleur is over de rode loper. Geen verrassing dat ze nu een echte kindster is. Ze is misschien nug nog maar 13, maar in de muziekwereld is ze heel populair. Willow is bijvoorbeeld regelmatig te gast bij showbizzevenementen. Vader Will Smith heeft het ook nog altijd druk. Hij is namelijk nog steeds acteur en rapper.

Alec Baldwin en Ireland
De dochter van Alec Baldwin heeft een bijzondere naam, namelijk ‘Ireland’. Toen hij zijn dochtertje op haar voicemail uitschold voor ‘brutaal, egoïstisch, klein varkentje’, wist de hele wereld er van. Overal werd de voicemail uitgezonden. Alec en Ireland hebben het, nu ze groter is, weer goedgemaakt en ze zijn nu hechter dan ooit. Samen staan ze nu regelmatig op de foto, want Ireland is nu actrice en model. Ze heeft al die jaren veel steun gekregen van haar vader.

John Travolta en Ella Bleu
Nog een bijzondere naam: Ella Bleu. Het is de dochter van John Travolta. Op het internet staat een erg schattige foto van haar, in de armen van haar vader. Ze is altijd al een papa’s kindje geweest. Nu wil ook Ella rijk en beroemd worden, net als haar vader. Papa John neemt zijn dochter dan ook regelmatig over de rode loper mee.

Paul en Stella McCartney
Paul McCartney is één van de grootste sterren ter wereld. Vooral je vader en moeder zullen vroeger groot fan van hem zijn geweest. Hij was hèt gezicht van The Beatles. Dochter Stella is nu een beroemde modeontwerpster. Zij is nog altijd groot fan van haar vader en zijn muziek. Op zijn beurt, is Paul dan weer groot fan van Stella en haar ontwerpen. Hij zit altijd vooraan bij haar modeshows!

Bruce Willis en Rumer
Rumer Willis, dochter van Bruce Willis en Demi Moore, lijkt echt als twee druppels water op haar vader. Ze probeert in de voetsporen van haar vader te treden, die zelf een beroemde acteur is. Dat is nog niet zo makkelijk, want we hebben haar nog niet in veel grote films gezien. Bruce en Rumer zijn zo close, dat ze vorig jaar haar vaders date was bij de première van G.I.

Jon Voight en Angelina Jolie
Angelina Jolie. De vrouw van Brad Pitt. Maar ook de dochter van Jon Voight. Ze speelde voor de eerste keer in de film ‘Lookin To Get Out’. Grappig, want ze speelde dat ze de dochter was van haar echte vader, Jon Voight. Ze praatten tien jaar lang niet met elkaar, omdat vader Jon helemaal de weg kwijt was. Nu hebben ze weer wat vader-dochtertijd. Jon was namelijk aanwezig bij de première van Angelina’s eigen film ‘The Land Of Blood And Honey’.

John Aniston en Jennifer Aniston
Jennifer Aniston is tegenwoordig waarschijnlijk veel bekender dan papa John Aniston. We kennen haar allemaal als Rachel uit Friends. Kijk naar hoe ze eruit ziet en je weet meteen wat er straks in de mode is. Vader John speelde in Days of our Lives. De Amerikanen zijn nog altijd gek op vader en dochter.

Nederlandse Voetbalvaders- en zonen

Jerry en Nigel
Jerry de Jong voetbalde voor onder anderen clubs in de Eredivisie en Jupiler League. Hij haalde het ook nog eens tot het Nederland elftal. Nigel de Jong is zijn zoon. Hij schopte het tot voetbalmiljonair. Hij is bovendien WK-finalist en hij speelde 69 keer internationaal.

Dennis en Jeremy
Dennis en Jeremy de Nooijer, vader en zoon. De naam ‘De Nooijer’ is bij veel mensen wat onbekender, maar de echte voetballiefhebber kennen hen zeker! Dennis de Nooijer speelde jarenlang bij Sparta, SC Heerenveen, NEC en FC Dordrecht. Zijn zoon Jeremy trekt nu de voetbalschoenen van zijn vader aan, want hij speelt nu ook bij Sparta!

De familie Koeman
Het is een bijzondere familie, de familie Koeman. Vader Martin kwam een paar maanden geleden te overlijden. Hij speelde vele jaren voor GVAV en FC Groningen. Zoons Erwin en Ronald zijn beiden landskampioen geweest in allerlei landen. Daarnaast delen ze nog een paar andere prijzen, namelijk die van de Europa Cup en beiden mogen ze zich Europees kampioen noemen.

Jan en Youri Mulder
Je gelooft het niet, maar Jan Mulder heeft toch echt gevoetbald. Tegenwoordig is hij gastheer bij De Wereld Draait Door. De voetbalfan kent hem van Anderlecht en Ajax. Later werd hij columnist en analist. Youri Mulder is Jan’s zoon. Die speelde voor FC Twente en Schalke 04. Hij heeft zijn vader verslagen, want hij heeft meer interlands gespeeld dan zijn vader.

Wim en Robbin Kieft
De man van VI Oranje, Wim Kieft, speelde vroeger voor onder anderen het Nederlands elftal. Hij heeft veel doelpunten gescoord en behoorlijk wat prijzen gewonnen, waaronder de EK-titel in 1988. Robin Kieft deed het niet zo heel goed. Hij was beter in managerspelletjes en kwam niet verder dan een paar invalbeurten voor FC Groningen.

Frank en Steven Berghuis
De Berghuisjes zijn echt gek op voetbal. Zestienjaar speelde vader Frank als linksbuiten in het betaald voetbal. In 1989 speelde hij een interland voor het Nederlands elftal. Tegenwoordig werkt hij bij Vitesse en heeft hij een zoon, Steven. Steven redde het niet bij FC Twente, maar nu voetbalt hij voor AZ. Dat gaat hem beter af; hij heeft dit seizoen acht goals gescoord voor de Alkmaarders.

Wim en René van der Gijp
Gijpieeeee! Wim van der Gijp voetbalde bij Sparta met succes! Daarna speelde hij een keer voor Oranje. René van der Gijp ging de hele wereld over en voetbalde voor onder anderen Sparta en PSV. Hij kwam tot vijftien caps. Tegenwoordig kennen we hem toch vooral als commentator bij Voetbal International.

Hans en Stefan Nijland
Hans Nijland kent iedereen en iedereen kent Hans Nijland. Al zestien jaar werkt hij als directeur van FC Groningen. In de Erevisie speelde Hans helaas nooit. Maar zoonlief Stefan wel! Hij werd snel gekocht door PSV, maar deed het niet zo goed. Stefan probeert nu bij PEC Zwolle binnen te komen.

Hans, Mark en Jeroen Veldmate
Nog meer Hans, namelijk Hans Veldmate. Vergelijk het maar met de familie Nijland. Hans Veldmate werkte voor FC Groningen, Go Ahead en Veendam. Hij is nu nog steeds manager technische zaken bij FC Groningen. Leuk, want Mark en Jeroen Veldmate debuteerden daar als spelers. Nu spelen ze voor MVV en Heracles Almelo.

Danny en Daley Blind
Danny Blind was jarenlang voetballer voor Sparta, Ajax en het Nederland elftal. In 1999 stopte hij met spelen als verdediger en tegenwoordig is hij assistent-trainer bij het Nederlands elftal. Zoon Daley Blind speelt nu bij het Nederlands elftal. Kan Blind junior zijn vader inhalen? Wint hij ooit de Champions League met Ajax? Dat gaan we uitvinden!

10 bekende filmstervaders

Sacha Baron Cohen

Sacha Baron Cohen
Wikipedia


Sacha Baron Cohen kennen we allemaal als Ali G, Brüno, The Dictor, maar toch het meest als Borat. Hij doet bijna altijd interviews met bekende en onbekende personen als een typetje. Inmiddels is hij vader van twee kinderen, namelijk van Olive en Elula. Olive is 5 en Elula is 2. Toen Olive geboren werd, keken mensen wel raar op over haar naam. Olive betekent namelijk letterlijk ‘Olijfje’ in het Nederlands. Toch best een gekke naam. Maar het zijn ongetwijfeld leuke verjaardagen, met papa Borat.


Johnny Depp

Johnny Depp
IMDB
Je gelooft het niet, maar Johnny Depp is toch echt al 50. Oma Depp wil niets liever dan nog een keer oma worden. Dan heeft ze namelijk drie kleinkinderen. Johnny is vader van Lily Rose van 14 en Jack van 11. Leuk om te weten: Lily Rose is ook de echte naam van zangeres Lily Allen. De moeder van Jack en Lily Rose is Vanessa Paradis. Een bekende zangeres van vroeger. Vraag je ouders maar eens wie Vanessa Paradis is.


Brad Pitt

Brad Pitt
Wikipedia
Volgens Angelina Jolie is hij de leukste vader ter wereld: Brad Pitt. Hij is niet alleen een goede acteur, maar ook thuis is hij ‘geweldig’. De kinderen hebben alleen wel een paar aparte namen: Maddox, Pax, Shiloh, Zahara, Knox en Vivienne. De kinderen moeten later vast vaak uitleggen hoe je hun naam spelt. Gelukkig maar dat Brad wel een hele liefhebbende vader is, want volgens Angelina Jolie speelt hij altijd met de kinderen.


Eddie Murphy

Eddie Murphy
Google+
Stel je voor dat je vader niet wil toegeven dat hij je vader is. Dat is vreselijk! Toch heeft Eddie Murphy heel lang geheim gehouden dat hij een dochtertje heeft. Melanie Brown, vroeger Scary Spice genoemd, is de moeder van het kind. Melanie en Eddie zijn niet meer samen, maar hij heeft wel beloofd geld te betalen voor het opvoeden van zijn dochtertje Angel.


Ben Affleck

Ben Affleck
Newsbusters.org
Iedereen vindt hem leuk: Ben Affleck. Hij speelde onder anderen in de films Argo en Good Will Hunting. Daarvoor kreeg hij een hele hoop prijzen. Misschien krijgt hij ook wel een prijs voor ‘beste vader ter wereld’, hij is namelijk vader van drie kinderen. Dochter Violet is 9 en Serafina is 6. De enige jongen in de familie heet Samuel en is nu 2. In een interview zei hij eens dat hij het ‘heerlijk vindt om vader te zijn.’


Matt Damon

Matt Damon
Wikipedia
Drie kinderen heeft deze filmster: Matt Damon. En het zijn allemaal meisjes. Stela Zavala is nu 4. Isabella is nu 8 en Gia is 6. Ze zijn niet de enige kinderen in familie Damon, want Matt Damon’s vrouw Luciana Bozán Barroso had al een dochtertje. Een gezellige meidenfamilie, dus! Wedden dat de muren daar roze zijn en overal barbies liggen?



Chris Zegers

Chris Zegers
Artiestenbureau.nl
Tijd voor wat Nederlandse vaders. Hij is bijna altijd op vakantie, want we kennen hem als presentator van Yorin Travel op RTL4. Kennelijk is hij ook wel eens thuis om met zoonlief Eden te spelen. Eden is op een bijzondere dag geboren, hij is namelijk een echt kerstkindje! Als je altijd aan het reizen bent, is een familievakantie leuker. Chris houdt er dan ook enorm van om in een camper door Canada te trekken.


Jeroen Krabbé

Jeroen Krabbé
Wikipedia
Soms hebben bekende vaders bekende zonen. Zo ook Jeroen Krabbé. Ook Jeroen had een bekende vader, namelijk Maarten Krabbé. Zijn opa, Hendrik Maarten Krabbé, was net als zijn vader een bekende schilder. Jeroen zelf is acteur, filmregisseur en kunstschilder. Maar zijn zo’n, Martijn Krabbé, is misschien nog wel bekender. Hij presenteert namelijk The X Factor en Pro Deo. Je kent hem misschien ook nog wel van Idols en Dancing On Ice.


Rutger Hauer

Rutger Hauer
IMDB
Rutger Hauer is één van de bekendste Nederlandse acteurs. Hij werkt vooral in Amerika, waar hij onder anderen een Golden Globe won. Hauer speelde in True Blood, De Heineken Ontvoering en nog veel andere films. Hij heeft een kleinzoon, Leandro Maeder. Leandro werkt als model. Hoe Rutger Hauer’s zoon heet, is onbekend. Hij is namelijk erg gesloten over zijn privéleven.


Cees Geel

Cees Geel
Verjaardagsregister
Je herkent Cees Geel aan zijn kale kop en diepe stem. Als je wel eens Roy Donders, stylist van het Zuiden hebt gekeken, dan hoor je hem praten. Hij is namelijk de stem van dat programma. Hij speelde in De Hel van ’63 de opperwachtmeester Hoeks. In TopStars, uit 2006 was hij Manager Henk. Maar thuis is Cees Geel toch vooral Cees, de vader van Lena en Fien. Toen Fien werd geboren was Cees aan het werk. Hij stond toen namelijk nog te spelen in de musical Hij Gelooft In Mij!

Meest gegeven cadeaubonnen voor Vaderdag

Wanneer je vader vaak iets bij een bepaalde winkel koop of een specifieke hobby heeft waar jij weinig verstand van hebt, is het wellicht een goede optie om hem zelf uit te laten zoeken wat hij koopt. Een cadeaubon voor Vaderdag is dan een zeer geschikt Vaderdagcadeau. [Lees meer…]