Vaderdag cadeau

Wil je je vader graag iets cadeau doen, maar kom je nooit verder dan de standaard Vaderdag-s.o.s. (sokken, overhemd, stropdas)? Maak van Vaderdag 2015 een onvergetelijke dag en verras je pa met iets héél anders dan anders! Natuurlijk zoek je zelf iets uit dat het beste past bij jóuw vader, maar met onze cadeautips kunnen we je in ieder geval een beetje op weg helpen.

Cadeautips voor vaders

Moderne vaders maak je blij met (elektronische) gadgets. Een e-reader bijvoorbeeld, of een Living Colors-ledlamp. Een nieuw navigatiesysteem of een bluetooth-speaker vallen wellicht ook erg in de smaak bij pa. Heb je wat meer te besteden en zoek je een leuk vaderdagcadeau voor een moderne vader? Een iPad, iPhone of digitale camera valt vast en zeker in de smaak.

Voor bourgondische vaders
Is jouw vader een echte levensgenieter en is hij dol op lekker eten en drinken? Geef hem dan een vaderdagcadeau waar hij zijn vingers bij aflikt! Een goede wijn of whiskey bijvoorbeeld, of een etentje in zijn favoriete restaurant. Deze cadeautip kan je op twee manieren aanpakken: je kan reserveren en met de hele familie (of het hele gezin) uit eten gaan, maar je kan vader ook een dinerbon geven die hij samen met je (stief- of pleeg-)moeder mag spenderen. Zo geef je pa een romantisch uitje met zijn partner.
Voor handige vaders
Uit marketingonderzoek blijkt dat maar liefst 43% van de vaders graag gereedschap als vaderdagscadeau ontvangt. Toch krijgt maar 13% van de pappa’s daadwerkelijk gereedschap cadeau voor Vaderdag. Dus, heb je een handige vader en wil je hem verrassen met een vaderdagcadeau waarmee hij prima uit de voeten kan? Geef hem dan gereedschap cadeau! Geen idee welk gereedschap hij nog kan gebruiken? Tip: vraag (een paar weken voor Vaderdag, anders valt het zo op) of je zijn gereedschapskist mag inspecteren, onder het mom van: “Heb jij toevallig een XXX voor mij, weet je wat, ik pak het zelf wel even.”

 

Voor ontspannen vaders
Ontspannen, relaxte vaders kunnen cadeautip van gereedschap als Vaderdag cadeau wellicht wat minder waarderen: ze zouden het kunnen zien als “hint” om nu toch eindelijk een keer dat klusje aan te pakken. Niet zo leuk om op Vaderdag aan je taken herinnerd te worden, dus geef een dergelijke pa maar een rustgevender cadeau. Een goed boek bijvoorbeeld, een (nieuwe) vishengel, een dinerbon, een dvd of een bon waarmee hij (al dan niet samen met zijn partner) naar de sauna kan.
Voor de vader die alles al heeft
Ook de vader die alles al heeft, wil graag in het zonnetje gezet worden op Vaderdag. Maar wat geef je zo’n pa? Wat je kan doen, is iets zelf maken, zoals een gedicht, een schilderij of een knutsel. Een dagje uit is ook een leuk geschenk voor de pa die alles al heeft. En houdt je vader van dieren en/of van goede doelen? Adopteer dan symbolisch een FIV-FeLV-katje, een geit of een aap.

 De verzorgde vader
De verzorgde vader wil er altijd op en top uit zien. Om door een ringetje te halen. Dan geef je hem natuurlijk iets cadeau waarmee hij er nog beter uitziet. Koop bijvoorbeeld een lekker luchtje, of geef hem een nieuw scheermes cadeau. Vaak zijn er ook wel goedkope horloges te koop. Een mooi accessoire voor de vader die weet dat je een goede indruk maar één keer kunt maken.
De muziekfreak
Misschien kan jouw vader helemaal in een andere wereld zijn als hij muziek hoort. Urenlang zit hij met zijn koptelefoon op. Hoe hard je ook schreeuwt, hij is onverstoorbaar. Hij heeft kasten en rekken uitpuilen met CD’s en LP’s. Dan koop je je vader natuurlijk een cd van zijn favoriete zanger, zangeres of groep. Die ene CD die hij nog niet heeft. Een ouderwetse draaitafel. Een nieuwe koptelefoon. Dat wil jouw vader wel. Dan is Vaderdag de uitgelezen kans om hem nog verslaafder aan muziek te maken.

 

De hippe vader
Is jouw vader helemaal hip en helemaal van deze tijd? Loopt hij altijd met zijn smartphone op zak en stuurt hij je selfies? Dan is het misschien leuk om hem een elektrisch cadeau te geven. Bijvoorbeeld een nieuwe gadget die nog maar net te koop is. Of een nieuwe camera. TomToms doen het ook altijd goed, maar dat is natuurlijk wel afhankelijk van hoeveel geld je uit wilt geven.
Lekker gamen met je vader
Natuurlijk kun je ook een cadeau kopen waar je zelf ook nog iets aan hebt. Een spelcomputer, of een spelletje voor op de computer. Dan kunnen jullie na schooltijd wedstrijdjes houden. Supergezellig om met de hele familie te wii’en, op de playstation of op de Xbox te spelen. Zijn jullie niet zo van de games? Dan koop je een ouderwets spelletje als Mens Erger Je Niet of Monopoly. Zo kunnen jullie tijd met elkaar doorbrengen. Tijd met elkaar doorbrengen is het leukste cadeau dat je vader kan krijgen.

 

De leesvader
Van boeken krijg je nooit genoeg! Sommige vaders zitten altijd met de neus in de boeken of in een krantje. Want wat is er nu meer ontspannen dan lezen? Helemaal niets! Dus is het altijd een geslaagd idee jouw vader een boek cadeau te doen. Of het nu een actieboek is, een (zelfgemaakt) stripverhaal of een technische handleiding over jouw vader’s favoriete onderwerp.
Een vaderdagpakket
Verschillende websites bieden nu zogenaamde vaderdagpakketten aan. Daarin zit bijvoorbeeld een fles wijn, een paar ballonnen, een lekker geurtje, chocolaatjes, een mok en een tegoedbon. Die pakketjes zijn vaak helemaal niet duur en je kunt ze op Vaderdag zelf laten afleveren. Als je als verzenddatum een dag ervoor kiest, krijgt je vader op de grote dag zelf zijn cadeautje bezorgd. Hartstikke leuk om je vader op die manier te verrassen!

 

Mijn vader de bezige bij
Klussen, barbecueën, koffiezetten, de was doen, de afwas doen, het huis poetsen, de auto schoonmaken, de straat schoonvegen.. Dat klinkt als een vader die altijd bezig is. Voor zo’n vader koop je een kook-en-woon-cadeau. Dus iets moois voor op zijn hobbykamer. Een hele mooie lamp. Of een nieuwe barbecue. Of een speciale Papa Beker of mok. Een mok valt altijd in de smaak. Welke vader houdt er nu niet van koffie of theedrinken?
Een dagje uit
Samen naar de bioscoop, naar de dierentuin of naar een pretpark. Je hebt er zelf iets aan en je vader ook. Een dagje naar de dierentuin of naar het pretpark brengt hem meteen weer terug in zijn jeugd. Samen maken jullie onvergetelijke herinneringen. Geloof het of niet, maar vaders zijn het liefst gewoon bij hun kinderen. Ze vinden jou al een cadeautje op zich. Daarom is het leuk om een cadeau te geven waar jullie samen iets aan hebben.

 

De topsportvader
Jouw vader is echt sportief. Iedere dag loopt hij vijf kilometer hard, hij snorkelt, zwemt, fietst en als hij in de kroeg zit speelt hij Darts met zijn vrienden. Jouw vader kan maar niet stilzitten. Dan wordt het misschien tijd voor iets wat jullie samen kunnen doen. Zoals een leuk potje darten, of een wedstrijdje ‘wie de meeste stappen zet’. Een stappenteller of een dartbord. Nieuwe schoenen of een grotere tas, het zijn allemaal ideeën voor de sportieve vader.