Ga erop uit!

Op Vaderdag wil je je vader misschien niet alleen verrassen met een leuk vaderdagcadeau, maar ook met een gezellig uitje. Er zijn legio dingen die je samen met je vader kan ondernemen, zodat er altijd wel iets te vinden is dat past bij zijn smaak en jouw budget.

Het is hartstikke gezellig om op Vaderdag lekker een dagje met je vader op pad te gaan. Leeft de vader van je vader ook nog, dan kan je er zelfs een drie-generatie-uitje van maken. Hou er in dat geval wel rekening mee dat je opa op leeftijd is: een uitzondering daargelaten, is het geen goed idee om met z’n drieën te gaan skydiven, karten of zweefvliegen. Ga je alleen met je vader op stap en is je pa (redelijk) sportief aangelegd, dan kan zo’n adrenalinevolle belevenis juist hartstikke leuk zijn.

Andere adrenaline-uitjes
Adrenaline-uitjes zijn mannenuitjes bij uitstek, dus ook zéér geschikt voor Vaderdag! Denk bijvoorbeeld aan een slipcursus, paintballen, lasergamen, kitesurfen, blokarten, indoor skiën of wakeboarden.
Rustiger uitjes
Is je vader niet zo’n adrenalinejunk, maar vindt hij het wel leuk om met Vaderdag iets te ondernemen? Dan kan je kiezen om samen te gaan bowlen, golfen of een tochtje te maken op een heuse Solex. Samen kajakken, kanoën of een potje boerengolf is natuurlijk ook heel leuk.

 

Voor cultuurminnende vaders
Vaders die houden van kunst en cultuur, vinden het waarschijnlijk maar wát leuk om op Vaderdag naar een museum of tentoonstelling te gaan. Samen een workshop volgen, waarbij je bijvoorbeeld leert schilderen of beeldhouwen, is natuurlijk ook heel gezellig. En ben je zelf niet zo’n kunst en cultuurliefhebber, maar weet je dat je vader het maar al te zeer weet te waarderen? Zet je dan eens over je eigen gevoel heen en ga tóch: het is tenslotte Vaderdag. Je vader zal het zeker op prijs stellen.
Bourgondische vaders
Met een bourgondische vader ga je natuurlijk lekker eten op Vaderdag. Dit hoeft niet per se een diner te zijn: samen lunchen is ook heel gezellig. Of ga bijvoorbeeld whiskey, bieren of wijnen proeven.

Show liefhebbers
Houdt je vader van een goede show? Dan is het theater een interessante optie. Lokale theaters hebben vaak een leuk assortiment met kleine voorstellingen. Er zijn diverse theatervoorstellingen die landelijk zijn, zoal De Soldaat van Oranje of The Sister Act. Houdt je vader van humor, dan zou je hem mee kunnen nemen naar een comedyshow, deze hoeven niet per se in een theater gehouden te worden.