Nederlandse Voetbalvaders- en zonen

Jerry en Nigel
Jerry de Jong voetbalde voor onder anderen clubs in de Eredivisie en Jupiler League. Hij haalde het ook nog eens tot het Nederland elftal. Nigel de Jong is zijn zoon. Hij schopte het tot voetbalmiljonair. Hij is bovendien WK-finalist en hij speelde 69 keer internationaal.

Dennis en Jeremy
Dennis en Jeremy de Nooijer, vader en zoon. De naam ‘De Nooijer’ is bij veel mensen wat onbekender, maar de echte voetballiefhebber kennen hen zeker! Dennis de Nooijer speelde jarenlang bij Sparta, SC Heerenveen, NEC en FC Dordrecht. Zijn zoon Jeremy trekt nu de voetbalschoenen van zijn vader aan, want hij speelt nu ook bij Sparta!

De familie Koeman
Het is een bijzondere familie, de familie Koeman. Vader Martin kwam een paar maanden geleden te overlijden. Hij speelde vele jaren voor GVAV en FC Groningen. Zoons Erwin en Ronald zijn beiden landskampioen geweest in allerlei landen. Daarnaast delen ze nog een paar andere prijzen, namelijk die van de Europa Cup en beiden mogen ze zich Europees kampioen noemen.

Jan en Youri Mulder
Je gelooft het niet, maar Jan Mulder heeft toch echt gevoetbald. Tegenwoordig is hij gastheer bij De Wereld Draait Door. De voetbalfan kent hem van Anderlecht en Ajax. Later werd hij columnist en analist. Youri Mulder is Jan’s zoon. Die speelde voor FC Twente en Schalke 04. Hij heeft zijn vader verslagen, want hij heeft meer interlands gespeeld dan zijn vader.

Wim en Robbin Kieft
De man van VI Oranje, Wim Kieft, speelde vroeger voor onder anderen het Nederlands elftal. Hij heeft veel doelpunten gescoord en behoorlijk wat prijzen gewonnen, waaronder de EK-titel in 1988. Robin Kieft deed het niet zo heel goed. Hij was beter in managerspelletjes en kwam niet verder dan een paar invalbeurten voor FC Groningen.

Frank en Steven Berghuis
De Berghuisjes zijn echt gek op voetbal. Zestienjaar speelde vader Frank als linksbuiten in het betaald voetbal. In 1989 speelde hij een interland voor het Nederlands elftal. Tegenwoordig werkt hij bij Vitesse en heeft hij een zoon, Steven. Steven redde het niet bij FC Twente, maar nu voetbalt hij voor AZ. Dat gaat hem beter af; hij heeft dit seizoen acht goals gescoord voor de Alkmaarders.

Wim en René van der Gijp
Gijpieeeee! Wim van der Gijp voetbalde bij Sparta met succes! Daarna speelde hij een keer voor Oranje. René van der Gijp ging de hele wereld over en voetbalde voor onder anderen Sparta en PSV. Hij kwam tot vijftien caps. Tegenwoordig kennen we hem toch vooral als commentator bij Voetbal International.

Hans en Stefan Nijland
Hans Nijland kent iedereen en iedereen kent Hans Nijland. Al zestien jaar werkt hij als directeur van FC Groningen. In de Erevisie speelde Hans helaas nooit. Maar zoonlief Stefan wel! Hij werd snel gekocht door PSV, maar deed het niet zo goed. Stefan probeert nu bij PEC Zwolle binnen te komen.

Hans, Mark en Jeroen Veldmate
Nog meer Hans, namelijk Hans Veldmate. Vergelijk het maar met de familie Nijland. Hans Veldmate werkte voor FC Groningen, Go Ahead en Veendam. Hij is nu nog steeds manager technische zaken bij FC Groningen. Leuk, want Mark en Jeroen Veldmate debuteerden daar als spelers. Nu spelen ze voor MVV en Heracles Almelo.

Danny en Daley Blind
Danny Blind was jarenlang voetballer voor Sparta, Ajax en het Nederland elftal. In 1999 stopte hij met spelen als verdediger en tegenwoordig is hij assistent-trainer bij het Nederlands elftal. Zoon Daley Blind speelt nu bij het Nederlands elftal. Kan Blind junior zijn vader inhalen? Wint hij ooit de Champions League met Ajax? Dat gaan we uitvinden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *